Trenger en varmepumpe vedlikehold og service?

print articleSkriv ut artikkelen
Publisert: 21.02.2011, Oppdatert 26.07.2012
Trenger en varmepumpe vedlikehold og service?

En varmepumpe krever ikke mye vedlikehold eller service sammenlignet med mange andre oppvarmingsanlegg.

Enkelt og greit vedlikehold med varmepumpe

Vann til vann varmepumper, som for eksempel bergvarmepumper, krever ikke noe spesielt vedlikehold. Luft til luft varmepumper og luft til vann varmepumper trenger litt vedlikehold og rengjøring. De er nemlig avhengige av skikkelig luftsirkulasjon for å fungere optimalt. Blir de ikke rengjort jevnlig, kan utedelen tettes til av løv og smuss som blokkerer luftstrømmen, noe som kan redusere effekten. Filtrene i innedelen på en luft til luft varmepumpe må holdes rene, det er viktig å vaske eller støvsuge disse jevnlig.

Hva som kreves av vedlikehold for nettopp din type varmepumpe, finner du som regel informasjon om i bruksanvisningen. Din forhandler kan også informere deg om dette.

Service på varmepumpen hvert 2. år

Sjekk alltid bruksanvisningen i forhold til anbefalt service eller hør med din forhandler. NOVAP (Norsk varmepumpeforening) anbefaler service hvert 2. år. Montøren sjekker da om anlegget fortsatt gir deg optimal besparelse og om det er slitasje på noen av komponentene. Service og riktig vedlikehold sikrer deg god, stabil og økonomisk drift i mange år.

Du kan også ta kontakt med en av forhandlerne som er godkjent av NOVAP (Norsk varmepumpeforening). NOVAPgodkjent forhandler av varmepumper finner du her.