Gulvmodell av varmepumpe
Gulvmodell av varmepumper gjør lite av seg. Foto: Daikin.

Varmepumpe gulvmodell

Du kan velge gulvmodell hvis du vil ha en innedel til varmepumpen som kan plasseres diskret. Gulvmodeller er også ekstra stillegående.

Hvis du er opptatt av estetikk eller av andre grunner ikke ønsker å ha en innedel høyt på veggen, kan du velge en gulvmodell i stedet. De gjør mindre av seg. Noen slike modeller kan også bygges delvis inn i veggen, slik at maskinen bygger enda mindre ut fra veggen.

Større og mer stillegående

Noen ganger er det også enklere å plassere innedelen hvis du velger en gulvmodell, for eksempel kan de stå under store vinduer og hindre kaldras. De kan også egne seg i loftstuer med lav takhøyde. Gulvmodeller er større enn veggmodeller, og har større overflate som avgir varme til rommet. Derfor kan viften gå på lavere hastighet enn i veggmodeller, og resultatet blir mindre lyd fra innedelen.

Enklere vedlikehold

Gode gulvmodeller blåser ut luft både nede ved gulvet og fra toppen av innedelen, og det sikrer at den varme luften fordeler seg godt i rommet. Innedelen er utformet slik at det ikke er mulig å stikke inn små fingre som kan skades, eller dytte inn gjenstander som kan skade innedelen. Når du skal rengjøre innedelen eller rense filteret, er det enklere enn med tradisjonelle veggmodeller som henger høyt oppe på veggen.

Sist oppdatert 12.10.2018.